Copyright © 2020. All Rights Reserved

The Poets Wife

  • Кат. номер: 17010

Роза The Poets Wife ("Съпругата на поета")

Розата е кръстена на съпругата на английския селекционер Дейвид Остин, тъй като той също така е  и поет!

Ефектна, ярка английска роза. Има прекрасен силен аромат с нотки на лимон. Хубава форма на храста. Луксозните големи цветя гледат нагоре, не страдат от дъжд. Обилен цъфтеж.

Розата не избледнява на слънце и остава също толкова красива и ярка. Цветът е чашковиден, двоен, голям, с диаметър 10 - 12 см. На стъблото от 3 до 5 бр. цветя.

Цъфтежът е многократен, обилен, дълъг. Цветовете траят 3-5 дни.

Храстът достига височина до 1,2 метра, ширина до 0,9 метра. Растението е гъсто, разклонено, заоблено, изправени издънки. Листата са тъмнозелени, лъскави, средни, кожени, подчертаващи красотата на ярки лимонови цветя.

Устойчивостта на замръзване и зимната издръжливост на розите са високи.

Тенденцията към чувствителност към заболяване е много ниска. Сортът се отличава с отлично здраве и практически не се разболява. Розата е устойчива на капризи на времето, понася добре дъжд и вятър.

Розата изглежда страхотно на преден план на цветни лехи.

USDA: Устойчивост на замръзване 6 зона
Устойчивост на брашнеста мана: Много висока
Устойчивост на черни петна: много висока
Устойчивост на дъжд: много висока.
Цъфтеж: много обилен, непрекъснат.
Форма на храста: кръгла.

В нашият онлайн магазин Cvetarnik.bg предлагаме рози от официален европейски лицензиант на английския разсадник "David Austin Roses" (Дейвид Остин). Всички рози притежават сертификат за автентичност, което гарантира оригиналността на разсада, 100% гаранция за сорта и качеството на растението.