Copyright © 2020. All Rights Reserved

The Mayflower

  • Кат. номер: 17006

Rosa 'The Mayflower' (известен още като AUStilly ) е средно голяма храстовидна роза, почти без бодли, с височина 0,90–1,20 м. Розата има умерен аромат на стара роза. Цветовете са с диаметър 60 mm, с чашковидна, много пълна форма на цъфтеж. Цветът на цъфтежа е средно розов. „The Mayflower“ цъфти на малки гроздове през целия сезон. Листата са матови, средно големи и тъмнозелени. Растението е много устойчиво на болести. 

Тази роза е важен пробив в английските рози: тя образува малък храст с прекрасни тъмно розови двойни цветя със среден размер, напълно в стила на старите рози. Уникален е, защото е абсолютно устойчив на черни петна, брашнеста мана и ръжда. Тази роза цъфти непрекъснато, въпреки че няма едновременен обилен цъфтеж, който едва ли може да се намери при друга роза. Храстите са буйни, разклонени, изключително гъсти, 120 см високи и 90 см широки, понякога малко повече. Листата са малки, бледозелени. Сортът е силен, средно издръжлив, отличен за преден план на рабатката. Mayflower е очарователна английска роза с интензивен аромат на стари рози, който само се засилва с годините!

 

В нашия онлайн магазин Cvetarnik.bg предлагаме рози от официален европейски лицензиант на английския разсадник "David Austin Roses" (Дейвид Остин). Всички рози притежават сертификат за автентичност, което гарантира оригиналността на разсада, 100% гаранция за сорта и качеството на растението.