Copyright © 2020. All Rights Reserved

Gertrude Jekyll

  • Кат. номер: 17004

Роза Гертруд Джекил

Разкошни, големи цветя в стар стил, наситено розови, бледочервени в центъра, избледняващи до бледорозови по краищата. Изящните малки пъпки се превръщат в големи тежки цветя с форма на розетка, много подобни на портландските рози. Ароматът е силен, от венчелистчетата се произвежда етерично масло. Сортът е много издръжлив и цъфтящ. Розата цъфти обилно в началото на лятото. Късният цъфтеж не е толкова обилен. Издънките са твърди, бодливи. Храст 120-150 см висок и 100-120 см широк в студен климат. В по-топъл климат по-често се отглежда като катерлива роза и достига 2,5-3 м. Ако отглеждате розата като храст, намалете наполовина издънките след първия цъфтеж - това ще подобри повторния цъфтеж и ще ви позволи да контролирате размера на храста. Зона на издръжливост 5. Сортът е идеален за миксбордери.

Награда за градински заслуги на Кралското национално розово дружество на Великобритания RNRS, 1994 г., титлата "Най-добър модерен храст" в много конкурси за рози.

В нашия онлайн магазин Cvetarnik.bg предлагаме рози от официален европейски лицензиант на английския разсадник "David Austin Roses" (Дейвид Остин). Всички рози притежават сертификат за автентичност, което гарантира оригиналността на разсада, 100% гаранция за сорта и качеството на растението.