Copyright © 2020. All Rights Reserved

Roald Dahl

  • Кат. номер: 17002

Роалд Дал (Ausowlish, Roald Dahl)

Роалд Дал (Roald Dahl) прекрасна английска роза, кръстена на стогодишнината на писателя Роалд Дал.
 Декоративен храст с заоблена форма, издънки с малки редки бодли, достига височина 100-120 см и до 100 см ширина.
Листата са големи, гъсти, наситено зелени, с лъскав блясък.
 Пъпките са малки, заоблени с удължен връх, имат оранжево-червен цвят, добавяйки чар към розовия храст на фона на по-светли цветя. Цветовете са средни по размер (6-8 см в диаметър), двойни (26-40 венчелистчета). Само цъфтящите пъпки са сферични по форма и прасковен цвят, с възрастта стават чашовидни и изсветляват до светло кайсиеви нюанси. Устойчив на неблагоприятни климатични условия. Те имат доста силен аромат на чай с нотки на малини и плодове. Те се появяват в съцветия от 3-5 пъпки, които цъфтят една след друга.
 Цъфтежът е многократен, много обилен и дълъг, почти непрекъснат през целия сезон.
Устойчив сорт с много добра устойчивост на болести.
Roald Dahl несъмнено ще украси вашата градина, добре е да се използва в групови насаждения и в цветни лехи, за да украсите фона на цветна градина. Съчетава се добре с растения, които имат наситен тъмен цвят. 

В нашия онлайн магазин Cvetarnik.bg предлагаме рози от официален европейски лицензиант на английския разсадник "David Austin Roses" (Дейвид Остин). Всички рози притежават сертификат за автентичност, което гарантира оригиналността на разсада, 100% гаранция за сорта и качеството на растението.