Copyright © 2020. All Rights Reserved

ASCOT ®

45,00 лв.
  • Кат. номер: 220313

ASCOT ® е носталгична храстова роза от Розен Тантау от Германия. Сорта е високо ценен заради богатия си цвят и уникално оформените цветове – двоен божур със заоблена форма. Цветът е наситено червен с тъмно лилави розови тонове с перлена текстура. Цветовете на ASCOT®са с диаметър 10-12 см, имат лек аромат и се появяват надеждно в няколко зачервени от края на май до октомври. В добра почва листата обикновено са безпроблемни и не се нуждаят от лечение срещу често срещани болести по розите. Образува компактен, гъст храст с височина около 90 см или може да бъде обучен в къса катереща роза от 1,8-2 м. Той е отгледан от Ханс Юрген Еверс през 2001 г., въведен през 2007 г. и патентован в Европа  през 2010 г.

Инструкции за засаждане: Подгответе дупка с размери 30x30 cm. Поставете розата си така, че точката на присаждане да е на 3 см дълбочина в почвата. Поливайте добре и покрийте новите издънки с почва или мулч от кора с височина около 15 см. Розите понасят широк спектър от почви, но виреят в дълбока, богата на хумус, влажна, но добре дренирана почва, на пълно слънце.

Резитба: През есента клоните се нарязват наполовина и през пролетта се подрязват силно до 3-5 живи пъпки при опасност от слани.