Copyright © 2020. All Rights Reserved

Midsummer

  • Кат. номер: 220313

Роза Midsummer (Rosen Tantau 2008)

Романтичен летен акцент във всяка градина. Тази буйно растяща креватна роза Nostalgie® е изключително изразителна. Средно големи, червено-жълти цветове са добре напълнени и леко разрязани на четвъртинки. Те се появяват на здрави дръжки в класически сенници. Много енергичен с лъскава, голяма зеленина. Midsummer® розите също издържат много добре във ваза. Перфектната атмосфера за мека лятна вечер.  

Описание: розата принадлежи към чаено-хибридните сортове. Ярка и много издръжлива роза. Цветовете са гъсто двойни, оранжево-червени с жълта долна страна. Цветовете достигат 6-8 см в диаметър. На едно стъбло се събират в стръкове по 3 - 5 бр. Цъфти обилно през целия сезон. Цветята издържат добре на дъжда. Ароматът е доста силен и сладък. Храстът е нисък, гъст, изправен с тъмнозелена, лъскава зеленина. Има отлична устойчивост на болести и вредители. Зимната издръжливост е висока.

Размер: височина на възрастен храст 80-100 см, ширина 60 см. Разнообразие със средна сила.

Изисквания: Предпочита рохкави плодородни почви; сухите и блатисти райони изобщо не са подходящи за рози. Липсата на застояла вода е важно условие за успешното отглеждане на розите. Следователно розите се нуждаят от добър дренаж. Грижата за розите се състои в редовно поливане, прилагане на минерални торове (обикновено през март-април и юни-юли). Светлолюбив е и най-добре расте и цъфти на слънчево място.

Студоустойчива,не изисква подслон за зимата.

Употреба: използва се за цветни насаждения на моравата като част от многостепенни розови композиции. Използва се и за групови и единични кацания. Добър сорт за подрязване.