Copyright © 2020. All Rights Reserved

Calluna vulgaris "Beauty-Ladies Anouk" / Калуна обикновена сорт "Beauty-Ladies Anouk"

8,00 лв.

Нов сорт от серията Beauty Ladies. Компактно храстче което нараства до около 20 см височина. Малки, интензивно жълти листа с бели на цвят цветчета . Цъфти обилно през  VIII-XI м. . Изглежда най -добре, когато се засажда на групи от поне 5 растения - създава плътно, цветно петно. За плътно покритие от 1 m 2 се нуждаем от около 10 броя.

Калуните са растения, които се отглеждат лесно . Те не изискват прекалено много грижи, растат енергично и цъфтят обилно за дълго време, когато повечето храсти в градината вече са прецъфтяли . 

Те трябва да бъдат засадени на слънчеви места, върху леки, пропускливи и кисели почви. Препоръчително е да закупите готов субстрат за растения ( киселинен торф с рН 3,5 - 5). С поливането не трябва да се прекалява, трябва да се полива обилно, но не много често, като се поддържа постоянна влагата на субстрата. Кореновата система е деликатна и не харесва както прекомерно наводняване, така и продължителна суша. Когато поливате, опитайте се да не изливате водата върху листата, а директно в земята, за да не създадете благоприятна среда за развитието на гъбички.

Торим веднъж на сезон, като използваме многокомпонентен тор за калуни  , или рододендрони, в дозите, посочени на опаковката на продукта. Надземната част  трябва да се подрязва всяка година , но само в началото на пролетта (края на март / началото на април). Подрязваме силно всяка издънка, което ще направи растението да изглежда по -плътно и по -младо. 

Характеристики
Характеристики
Наличност
Изчерпан продукт!, Очаквайте ново зареждане през септември