Copyright © 2020. All Rights Reserved

David Austin roses / Рози на Дейвид Остин

26 декември 2019
David Austin roses / Рози на Дейвид Остин

Характеризират се с  необичайна форма на пъпката с безброй много венчелистчета и цветна палитра за всеки вкус и най-важното - очарователен силен аромат. 

Фамилната фирма Дейвид Остин Роуз е основана през 1969 година. Разсадникът им се намира на 300 километра от Лондон, в централната част на Англия, като научно предприятие, което се занимава с подбора на рози. На своята територия се отглеждат около 800 разновидности, а всяка година фирмата представя на света 6-7 нови сортове. Но моделите на Остин са известни не само със своята издръжливост, красота, но и със зашеметяващото разнообразие от аромати. Могат да се различат следните аромати : плодов, чай, лимон, мускусни аромати и може би най-необичайния аромат на смирна. А силната и трайна миризма на цветя се усеща не само близо до храста, но и от разстояние. Розите на Остин променят миризмата в зависимост от влажността, времето на деня и температурата на въздуха. 

 
Предлагаме селекция от избрани сортове , в контейнер със сертификат.
 
Засаждане и грижи за розите

Преди да засадите вашата роза, трябва да я напоите обилно. Разрохкайте повърхностната структурата на почвата, Изкопайте дупка  с помощта на градинска лопата, с размери приблизително два пъти по-голяма от размера и дълбочината на контейнера, в който е растението в момента. След това напълнете долната една трета от дупката за засаждане с органичен оборски тор и изкуствен тор NPK бавноразстворим .

прочети още
Цветя за 8-ми март

Какви цветя да подарим на празника на жената? Трудно  е да си представим първия пролетен празник - 8-ми март без забързаните мъже с букети, запътили се  към своите скъпи и любими жени. Всеки уважаващ себе си мъж търси специален букет, който ще донесе радост на любим човек, ще помогне за изразяване на възхищение и благодарност и ще създаде прекрасно настроение. Свежите цветя на 8 март отдавна се смятат за най-добрите подаръци за жените. Най-често на този ден се дават букети от лалета, тъй като те символизират идващата пролет. И ако все още не знаете кои цветя на кого се подаряват на 8 март, нека да разберем.

прочети още
Композиции от сухи цветя и естествени природни материали

Ако на работното ви място липсват необходимите условия за отглеждане на каквито и да е растения – недостатъчна светлина , необходима температура или просто нямате възможност

прочети още
ИНТЕРИОРНО ОЗЕЛЕНЯВАНЕ

Тенденциите в съвременното строителство и обзавеждане все повече налагат използването на изкуствени продукти които водят до създаване на жизнена среда която различна от естествената за човека

прочети още